Verleidelijke pikante sexy chocoladefondue waarvan je in de mood komt

Het ultieme dirty voorspel

Gepost door Xavy Aap

Spiced up Chocolade BBQ hot & dirty samen douchen

Verleidelijke spiced up sexy en hete chocoladefondue perfect als dirty voorspel

Direct na mijn landing in de eerste week ben ik naar een couchsurfing BBQ gegaan. Het werd gehouden in het park in South Bank, vlakbij de \‘Brisbane Eye\’. Hoewel dit een toeristische attractie is, had Brisbane niet op elk gebied wat te bieden, zoals een strand. Brisbane ligt namelijk niet aan zee, maar aan een rivier.

Om te improviseren, hebben ze een zelfgemaakt strand en meertje gemaakt, tegenwoordig bekend als Brisbane Lagoon or Brisbane Beach. En het is er eigenlijk best druk tot laat in de avond, zoals je je kan voorstellen, met een hoop dronken mensen die zwemmen en lawaai maken, vanwege het voordrinken in het park.

Nadat ik Noosa had bezocht, ben ik voor een paar dagen teruggegaan naar Brisbane, omdat ik daar vandaan mijn vlucht ging naar Cairns. Ik was uitgenodigd om te verblijven bij één host die bij de eerste BBQ aanwezig was. En als het niet voor Valentijnsdag was, ik was sowieso van plan om een video te maken over een hele goede spiced up chocolade fondue.

Één dag ervoor vroeg mijn host (hij heet Andres) of ik nog een keer naar de couchsurfing BBQ wilde gaan, dit keer samen. Het is BYO (Bring Your Own), dus we moesten eigen drank en eten meenemen, wat overigens erg normaal is hier in Ozzyland. En toen kwam het allemaal samen: Ik zou een chocoladefondue maken, op de BBQ daar en iedereen kon een beetje proeven.

En het coole eraan is, mijn host werd omgedoopt tot \’cameraman\’ en zijn vriend Roberto is die grappige gozer die probeert mij te interviewen. Wat is beter dan het maken van een kookvideo over chocolade, buiten in het warme weer, met mensen die aan de drank zijn en een Lagoon ernaast om af te koelen? Ik zou het niet weten…

En het beste van dit alles is: chocolade maakt een hoop mensen heel erg gelukkig en brengt ze dichter bij elkaar.

Zoals je kan zien in de video: deze chocoladefondue maakt mensen hot & crazyyy

Hier een paar anti-dirty regels die je moet zou moeten volgen in het openbaar…

Speciaal voor mannen om te overwegen... volgens mijn interviewer Roberto, terwijl je een banaan gedipt in chocolade eet:
 • Breek de banaan in stukken
 • Kauw sneller dan je normaal doet als je op dingen kauwt (vermijd oogcontact)
 • Terwijl je de banaan in je mond stopt, zou je niet iemand anders moeten aankijken

In de video zie je wat er gebeurd als je je niet houdt aan deze regels… En ik kon niet stoppen met lachen toen die gozer Allan de volgende legendarische woorden tegen me zei:

‘Put that meet into that big chocolate pool. Now shove it in your mouth, and look like you are enjoying it. Oh jeah baby, now swallow.’

Ik geloof niet dat ik dit hoef te vertalen…

Maar wat is nou zo speciaal aan mijn chocoladefondue recept?

Deze spiced up chocoladefondue heft een paar extra ingredienten die de smaak een boost geven tot een niveau dat je je niet kunt voorstellen.

Als je het mij vraagt, is een normale chocolade fondue met alleen chocolade erin een beetje aan de saaie kant. So I spiced it up! Met dingen waaraan je niet zou hebben gedacht om toe te voegen aan een chocolade gerecht.

Dus, wat heb ik gedaan...

Ik begon met wat kokosolie in een aluminimum tree. Gewoon omdat ik geloof dat kokos een stuk beter combineert met chocolade dan bijvoorbeeld olijfolie. Daarna heb ik wat chili flakes toegevoegd en langzaam meegebakken, zodat het goed in de olie trekt en de smaak vrijkomt.

En dan is het tijd voor de chocolade. Ik gebruik melkchocolade omdat het gewoon een beetje makkelijker smelt en het een betere smaak geeft. Om het romiger te maken heb ik er wat kookroom bij gedaan. Wanneer dat gesmolten en goed gemengd is doe ik er wat zeezoutkorrels bij om het een crunchy textuur te geven en zodat de smaak van de suiker meer tot zijn recht komt.

Aan het eind heb ik nog wat cognac toegevoegd om het een sort twist te geven, maar je kan dit vervangen door andere likeuren, als je wilt. Wij hadden alleen cognac samples gekregen van de slijterij, omdat mijn host een vaste klant was, en het bracht mij op het idee het toe te voegen.

En toen begon het leuk te worden.

By the way, dit is wat je nodig hebt

 • Kokosolie, 1,5 eetlepel
 • Chili flakes, 2 theelepels
 • Melkchocolade, 400 gram
 • Kookroom, ongeveer 100 milliliter
 • Zeezout vlokken, 3 theelepels
 • Cognac, of andere likeur, ongeveer 25 milliliter

Waarom dit één van de beste chocoladefondues is om mensen in de mood te brengen

Door de toegevoegde hartige smaken is deze chocoladefondue niet te zoet. Het combineert erg goed met andere hartige smaken. Bij de BBQ hebben ze de raarste combinaties gemaakt, zoals chocolade maiskolven, chips met chocolade, chocolade BBQ vlees en zelfs chocolade gingervinger. Dat laatste bracht ze echt in de mood.

 • Het is leuk om te maken met meer mensen en de chocolade maakt hen vies - het zou kunnen dat sommigen misschien wat chocolade rond hun mond knoeien.
 • Mensen zijn verrast doordat je chili toevoegt, en ze merken dat het niet zo pittig is en dat het het geheel eigenlijk wat minder zoet maakt. En daar komt het zout om de hoek kijken, dat geeft de zoetheid een diepere dimensie.
 • Het dippen en het eten kan je doen in elke sensuele manier die je maar wilt. Met je handen en misschien andermans vingers, het kan zijn dat er wat liplikken aan te pas komt. Laat je verbeelding er maar op los.
Tekst en foto's gemaakt door Xavy Aap.

Je eerste kooktruc om mee te beginnen!

voorbeeld kooktrucs email

Ben je klaar om je eerste kooktruc te leren? Vul dan je e-mailadres in, dan stuur ik je gelijk de eerste kooktruc toe, die je dezelfde dag nog kunt toepassen.

Ook deel ik natuurlijk exclusief met jou nieuwe inzichten die ik opdoe en geef ik je een kijkje in mijn keuken. En ik stuur je als eerste tips en trucs om makkelijker en beter te leren koken, zodat jij jezelf en anderen kan verrassen met jouw kookkunsten.

Tot snel!

~ Xavy ~Kooktrucs email-verwerking is spamvrij en privé.

★ Melany: 'Leuke tip weer, Xavy!!! Ik loop altijd te klooien met rijst! Ga ik zeker proberen binnenkort.'
★ Kevin: 'Dankzij jouw trucje kan ik nu ontbijt op bed maken met de lekkerste eieren :-).'
★ Hans: 'Ik heb vorige week zondag de biefstuk geprobeerd. En.... hij is goed gelukt al zeg ik het zelf.'